17 вересня 2021
Відкритий міжнародний турнір ССО України зі снайперської стрільби (ВІДЕО)
Снайпери з чотирьох країн взяли участь у змаганнях, що відбулися у Навчально-тренувальному центрі ССО України
КССпО

22 команди, учасники з України, Польщі, США і Великої Британії представляли Сили спеціальних операцій, сухопутні війська, поліцейські підрозділи та підрозділи державної безпеки. Упродовж тижня снайперські пари змагалися в найрізноманітніших дисциплінах, а влучну стрільбу демонстрували як вдень так і вночі. Випробування проходили в різних умовах: вправи відпрацьовували як із класичних положень для стрільби так і з вантажівки в русі, на мінних полях та з гелікоптера. Кількість набраних балів залежала не лише від уміння влучно вражати цілі, а й від спритності та винахідливості стрільців.

Швидкість і, водночас, спокій, вицілювання, положення тіла, врахування поправок, дихання і ….постріл. Як вдень, так і в ночі. Це - ключові складові, які є основою роботи снайпера. Саме ці якості і перевірили снайперські пари, які брали участь у турнірі. Здорова конкуренція, що дозволяла відчути азарт змагання та емоцію драйву в суміші з адреналіном і холодною головою були основними характеристиками цих днів.

Коли ти розумієш, що потрібен влучний постріл, враховуєш всі аспекти польоту кулі, приймаєш зручне положення та намагаєшся спокійно його виконати. І, разом з тим, в крові грає емоція змагання, швидкості, бажання стати кращим. Все це вартує того, щоб викластись на всі 100% із повною віддачею своїй справі.


Більше 30 вправ різного призначення було виконано в ході відкритого міжнародного турніру ССО України зі снайперської стрільби всіма снайперськими парами, що брали участь. Це ЗСУ, СБУ, ГУР, ДПС, Національної поліції, НГУ та країни-партнери: Польші, США та Великої Британії.


Певне, найемоційнішою вправою снайперського турніру стала "Дуель". Це вправа, сутність якої полягає у якнайшвидшому враженні мішені. Вразиш раніше опонента - ти переміг. І так всі снайперські пари змагались аж до визначення кращої снайперської пари за версією "Дуель".


Сама атмосфера між парами, яка складається під час виконання цієї вправи - дуже активна. Одні вболівають за одну пару, інші - за іншу. Всі голосно підтримують своїх фаворитів, бо кожен із них - достойний. Але перемагає - найкраще підготовлений тому, що можна стріляти влучно, але пізно.